No products in the cart.
انواع شمع

شمع ها کاربرد های مختلفی دارند.روشن کردن شمع باعث ایجاد فضایی آرام و رمانتیک می شود.همچنین در مراسم های مذهبی باعث ایجاد آرامش یا در مراسم عزاداری نوعی تسکین دهنده محسوب میشوند.در تولدها یکی از پرطرفدارترین بخش ها فوت کردن شمع است.در تزیینات رستوران ها و تالار های عروسی از شمعدان های بزرگی استفاده می شود که زیبایی چند برابر به محیط می بخشند.در این مقاله قصد داریم انواع شمع و انواع موم و مراحل ساخت شمع ساده را معرفی کنیم.
انواع شمع
شمع های ستونی:این نوع شمع ها کلفت و قطورند و نیازی به تکیه گاه ندارند.معمولا استوانه ای هستند اما در اشکال مکعب نیز موجودند.
شمع قلمی:شمع های باریک و بلند که حتما باید از جاشمعی برای نگه داشتن آنها استفاده کرد.
شمع وارمر:شمع های گرد و کوچک که با قیمت ارزان موجودند.تعداد زیادی از آنها کنار هم جلوه زیبایی دارد.
شمع شناور:قالب گیری این نوع شمع ها به گونه ای است که می توانند روی سطح آب شناور بمانند و معمولا به شکل گل طراحی می شوند.
شمع مایع:در ظروف شفاف و بی رنگ نگهداری می شوند تا چکه نکنند.
انواع جنس موم شمع:
موم سویا:از روغن لوبیای سویا تشکیل می شود که جزء مواد طبیعی و زیست تخریب پذیر می باشد. این موم نسبت به پارافین راحت تر می سوزد ولی نسبت به آن کمرنگ تر است.
موم پارافین:ارزان و در دسترس است.دوده بیشتری دارد و سریع می سوزد.رنگ پذیری و عطرپذیری بالایی دارد.
موم زنبور عسل:خود این موم رایحه عسل دارد در نتیجه نمی توان از عطر برای ساخت آن استفاده کرد.این موم نسبت به پارافین آهسته تر میسوزد.
موم پالم:از روغن پالم هیدروژنه به دست می آید.این موم دوست محیط زیست است و آسیبی به آن نمی زند و به دلیل نقطه ذوب بالایی که دارد دیرتر می سوزد.
موم ژل:از ترکیب رزین پلیمر و روغن معدنی به دست می آید.این موم به دلیل شفاف بودن برای قرار دادن اجسام در شمع مناسب است.
مواد لازم برای ساخت شمع:
پارافین
پارافین جسمی است سفید ، شفاف ، بی بو و بی مزه . در حرارت ۴۰ الی ۶۵ درجه سانتیگراد ذوب می شود. پارافین که از نفت به دست می آید به صورت خمیری،پولکی یا قالبی در بازار وجود دارد.از این ماده در صنعت کاغذ سازی ، نساجی ، لوازم آرایشی ، فشفشه سازی و عایق بندی صنایع الکتریکی استفاده می شود.
اسید استئارین
ماده بی رنگ و بی بو که در اکثر چربی ها وجود دارد و برای ساخت صابون و شمع از آن استفاده می شود.این ماده باعث می شود شمع دیرتر ذوب شود همچنین سایز آن را پس از سرد شدن مقداری کاهش میدهد که باعث می شود شمع به راحتی از قالب جداشود.اگر از رنگ برای شمع سازی استفاده کنید استئارین باعث حل شدن رنگ می شود.
قالب
پس از ذوب شدن پارافین،به ظرفی احتیاج داریم که پارافین را در آن بریزیم و شکل شمع را بسازیم.
قالب ها جنس های مختلفی می توانند داشته باشند.می توانیم از ظرف ماست یا لوازم پلاستیکی آشپزخانه به عنوان قالب استفاده کنیم. همچنین قالب های آماده با تنوع بسیار بالا قابل خریداری می باشند.
معمولا به منظور راحتی جدا کردن قالب از شمع،آن را چرب میکنند.برای ساخت شمع های لایه ای،ابتدا باید مقداری پارافین را بریزیم و منتظر بمانیم سرد شود سپس اقدام به ریختن لایه بعدی کنیم.
فتیله
جنس فتیله از کتان است و در ابعاد مختلفی موجود می باشد.فتیله را به مدت پنج دقیقه در پارافین ذوب شده قرار دهید پس از خارج کردن،اجازه دهید خشک شود سپس آن را در قالب قرار دهید.برای ثابت نگه داشتن فتیله در قالب ابتدا باید با یک گیره انتهای آن را به قالب وصل کنیم.سپس ابتدای فتیله را با یه مداد یا سیخ ببندیم که ثابت بماند.
رنگ
رنگ های شمع سازی متنوعی وجود دارد اما در صورتیکه قصد روشن کردن شمع را دارید نباید زیاد از رنگ استفاده کنید چون باعث می شود شمع به خوبی نسوزد.رنگ های شب نما نیز به صورت پودری در بازار موجود است.
عطر شمع
عطرهای جامد و مایع وجود دارد که هنگام ریختن پارافین مایع در قالب ، عطر را هم به آن اضافه می کنیم.
ساخت شمع
ابتدا فتیله را به وسیله گیره یا چسب به کف قالب ثابت می کنیم.پارافین را به همراه رنگ داخل ظرفی میریزیم و آن را به مدت پنج دقیقه در ماکروفر قرار می دهیم.همچنین می توانیم در یک قابلمه آب بریزیم و پارافین را در یک ظرف سبکتر قرار داده و آن را روی قابلمه قرار دهیم تا با گرم شدن آب،پارافین هم ذوب شود.سپس پارافین را داخل قالب ریخته وعطر را به آن اضافه میکنیم.
اجازه میدهیم شمع در دمای اتاق خنک شود.پس از سفت شدن شمع آن را از قالب خارج میکنیم.
0